Frågor och svar
Rental
Inga produkter valda

Din orderlista är tom

Frågor och svar

Vad gör Skanska Rental?

Hos oss hittar du maskiner och utrustning till uthyrning och försäljning. Vi ser till att du är korrekt rustad i projektets alla faser. Med oss som strategisk samarbetspartner har du full kontroll över samtliga maskiner och tjänster. Vi kan även ansvara för hela arbetsplatsens maskinförsörjning och tjänster, exempelvis bodetablering, projektering av byggplats, el, kranar och hissar.

Vad kan jag förvänta mig hitta på den här webbplatsen?

Med vår webbshop vill vi göra det ännu enklare för dig. Du kan plocka ihop och lägga produkter i inköpslistan, som du sedan skickar till ditt kundcenter. Du kan också söka och få information om säkerhet och om hur vi arbetar för bra miljöval. Du hittar även snabbt och enkelt kontakter till ditt närmaste kundcenter. Du kan dessutom hitta information om våra utbildningar, se dina fakturor och vad du har på hyra.

Bli kund och beställ inloggning till vår webbshop här.

Hur fungerar det att hyra från Skanska Rental?

Du kontaktar ditt närmaste kundcenter så hjälper de dig hitta de rätta maskinerna för just dina behov. Du kan hyra kort tid eller längre, du betalar för de dagar du hyr. Fördelar med att hyra är att du inte binder något kapital, slipper lager och registerhållning.
Kontakta oss så berättar vi mer.

Kan jag hyra fast jag inte jobbar på Skanska?

Ja, vi hyr ut till alla företag.

Är inköpslistan en beställning?

När du skickar en inköpslista till oss blir det en förfrågan. Du får svar senast nästkommande vardag med pris och kompletterande frågor så som önskad hyrtid mm. När du är nöjd med din order får du bekräfta den som beställning.

Får jag en bekräftelse när jag skickat min inköpslista?

Ja, du får en bekräftelse till den e-postadress du angivit.

Hur lång tid tar det innan min order är behandlad?

Du får svar på din inskickade inköpslista senast nästkommande vardag. När du fått priser och bekräftat hyrtider kan en beställning läggas. Allt detta kommer du överens om med ditt kundcenter.

Kan jag ta bort eller ändra min order?

Har du ännu inte skickat iväg din order kan du enkelt radera de produkter du vill ta bort. Är inköpslistan skickad tar du kontakt med mottagande kundcenter för att annullera din förfrågan. Beställning görs inte utan att du har bekräftat den.

Jag kan inte hitta produkten jag söker, varför?

Om du inte hittar det du söker tar du kontakt med ditt kundcenter. Vi har många artiklar i webshopen men det kan hända att det du söker saknas men finns hos våra kundcenter.

Kan jag se vilka produkter jag har på hyra just nu?

Ja, du klickar på sidan På hyra. Tillbehör och utrustning finner du under den maskin som du har hyrt artiklarna tillsammans med. Klicka på maskinen så dyker de upp i blått fält.

Kan jag beställa retur i webbshopen?

Ja, du kan enkelt beställa en retur genom att klicka i de produkter du vill återlämna på sidan På hyra. Skicka sedan din returbeställning till närmaste kundcenter.

Var kan jag se mina beställda returer?

På sidan Returer kan du se vilka returer du har beställt från webbshopen.

Kan jag se mina fakturor?

Ja, du hittar alla dina fakturor på sidan Fakturor i hamburgermenyn.

Jag har glömt/vill byta mitt lösenord, hur gör jag?

Antingen mailar du till kundsupport.rental@skanska.se, eller så skapar du ett nytt genom att klicka här.

Hur får jag kontakt med rätt person?

Här hittar du samtliga kundcenter och väljer det som passar dig. Du kan även hitta de i menyn och på vår startsida.

Min maskin har stulits/förkommit, vad gör jag?

Ladda ner blankett här eller maila SkanskaRentalAdmin@skanska.se.